DUURZAAM STRAATWERK

Functioneel straatwerk

Wij zijn uw partner voor duurzaam straatwerk. Wij geloven dat bestrating niet alleen functioneel moet zijn, maar ook een positieve bijdrage kunnen leveren aan het milieu. Met ons duurzame straatwerk streven we ernaar om de impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd esthetisch aantrekkelijke en langdurige straten te creëren.

ELEKTRISCHE SHOVELS

Bij het uitvoeren van duurzaam straatwerk houden we rekening met verschillende aspecten die bijdragen aan een groenere en milieuvriendelijkere infrastructuur. We gebruiken materialen en technieken die de CO2-uitstoot verminderen, de waterafvoer optimaliseren en de natuurlijke hulpbronnen behouden. Daarnaast voeren we de werkzaamheden zoveel mogelijk uit met elektrisch materieel, zoals elektrische shovels en minikranen.

Duurzame verharding

Een belangrijk aspect van duurzaam straatwerk is het gebruik van milieuvriendelijke materialen. We kiezen zorgvuldig materialen zoals gerecycled beton, natuursteen met duurzaamheidskeurmerken en permeabele bestratingsmaterialen (waterdoorlatend). Deze materialen verminderen de behoefte aan nieuwe grondstoffen en verminderen de CO2-uitstoot die gepaard gaat met traditionele bestratingsmaterialen.

Betere afvoer regenwater

Daarnaast implementeren we innovatieve technieken om de waterafvoer te verbeteren. We kunnen permeabele bestratingssystemen gebruiken die water doorlaten in de bodem, waardoor het grondwater wordt aangevuld en het risico op wateroverlast wordt verminderd. Hiermee dragen we bij aan een betere waterhuishouding in stedelijke gebieden en bevorderen we de biodiversiteit.

Levensduur van de bestrating

Bij duurzaam straatwerk houden we ook rekening met de levensduur van de bestrating. We streven naar duurzame en hoogwaardige constructies die bestand zijn tegen zwaar verkeer en weersinvloeden. Dit minimaliseert de noodzaak van frequente reparaties en vervangingen, waardoor de hoeveelheid afval wordt verminderd en de kosten op lange termijn worden verlaagd.

Ervaren straatwerk professionals

Wij hebben een ervaren team van professionals dat gespecialiseerd is in duurzaam straatwerk. We volgen de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van duurzaamheid en passen deze toe in onze projecten. We werken nauw samen met opdrachtgevers om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Contact met Dorrestijn Veenendaal!

Als u geïnteresseerd bent in duurzaam straatwerk, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we werken aan het creëren van straten die niet alleen functioneel zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Laten we samen streven naar een duurzame toekomst, waarin infrastructuur en milieu hand in hand gaan.

CO2-prestatieladder & certificeringen

Sinds augustus 2021 is Dorrestijn aangesloten bij de CO2 prestatieladder van SKAO.

Contact

Arsenaal 8, 3905 NN Veenendaal

0318 30 48 75

Dorrestijn buiteninrichting en infra